четверг, 27 января 2011 г.

Європейський метод очищення автомобіля від льоду та снігу.

У холодну зимову пору міські дороги опиняються під владою снігу та льоду. Автомобілісти різних частин світу борються з ним по-різному. Ефективні заходи з видалення снігу з автомобіля пропонує європейське суспільство автолюбителів. Ця організація не рекомендує застосовувати для цієї мети включений двигун, так як це несприятливо позначається на автомобіль в цілому, і крім того витрачає дорогоцінний паливо. Європейці замість цього пропонують очищати від снігу лобове скло, дах, багажник і капот. Якщо прочистити лобове скло лише на невеликій ділянці, то це не створить повну картину того, що відбувається на дорозі і, в результаті, водій може опинитися в скрутному становищі - створити аварійну ситуацію або ж потрапити в ДТП. Тому, від снігу слід очищати всі лобове скло разом з бічними дзеркалами.
Якщо ж автомобіль залишається на всю ніч на вулиці з мінусовою температурою повітря, то після паркування також слід очистити лобове скло від снігу спеціальним очищаючим засобом. В іншому випадку автовласник ризикує вранці застати лобове скло на своєму авто в заледенелой вигляді, який згодом буде дуже важко видалити. Крім цього можна лобове скло накрити протіволедовой фольгою. Картон або інший папір для цих цілей не підійде, тому що є ризик приклеювання разом з льодом цих матеріалів.
Не слід нехтувати очищенням капота, багажника і даху, тому що поступово нашаровуються сніг може виробляти вм'ятини на їх поверхні.


Порядок чищення наступний:
Спочатку слід вишкрібаючи лід щіткою з зубчастої поверхнею рухами по вертикалі. Залишився, лід згодом можна прибрати гладкою стороною щітки. У результаті, лобове скло буде захищена від скрижаніла шматочків бруду і піску, що зустрічаються на поверхні дороги, і буде зекономлено багато сил і часу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий